Suszone Żaby
Forum dla tych którzy chcą, rzucają albo rzucili palenie
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Suszone Żaby Strona Główna
->
Kulinaria :)
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Jakaś kategoria
----------------
ORGANIZACJA FORUM
Jak sobie radzimy z rzucaniem palenia
Wszystko o paleniu
Kulinaria :)
Wiersze i inne miłe rzeczy którymi chcesz się podzielić
Humor
Linki, ulubione stronki
Jak leci???
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Monika
Wysłany: Nie 17:50, 11 Lut 2007
Temat postu: tulipan Betki:))
Składniki:
6 jaj
kostka margaryny ( np. Kasia)
1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki oliwy lub oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
1 kisiel wiśniowy
2 łyżki suchego maku
2 płaskie łyżki kakao
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać:żółtka, mąkę z proszkiem,oliwę,cukier waniliowy i pianę z ubitych białek. Podzielić ciasto na 4 części i dodać:
do części I- ( suchy)budyń
do częsci II (suchy)kisiel
do części III kakao
do części IV suchy( niezmielony) mak
Ciasto piec w waskiej foremce babkowej. Układać warstwami - kolejność obojętna. Piec około 50 minut w temp. 170 stopni
Smacznego!!!!!!!
Autor: Betka (2007-02-10 21:27:2
-----
Zapomniałam o bardzo ważnej rzeczy!!!!!!!!!!
Przed wlożeniem do pieca trzeba surowe ciasto "przeciąć " nożem- środkiem wzdłuż foremki.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin