Suszone Żaby
Forum dla tych którzy chcą, rzucają albo rzucili palenie
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Suszone Żaby Strona Główna
->
Kulinaria :)
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Jakaś kategoria
----------------
ORGANIZACJA FORUM
Jak sobie radzimy z rzucaniem palenia
Wszystko o paleniu
Kulinaria :)
Wiersze i inne miłe rzeczy którymi chcesz się podzielić
Humor
Linki, ulubione stronki
Jak leci???
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Rustka
Wysłany: Wto 22:16, 06 Lut 2007
Temat postu: Linzertort
Linzertort
250 g maki
250 g cukru (mozna dac mniej )
250 g zmielonych migdalow
125 g masla lub margaryny
1 jajko cale
Dzem wg uznania ( ja uzylam jagodowy- pycha!!!
)
1) Wymieszac maslo z cukrem i jajkiem, dodac make i migdaly.Wlozyc na 30 min do lodowki ( to jest niekonieczne- ale ja wlozylam
)
2) Wlaczyc piekarnik na 180 °C – tu tez lepiej uwazac, bo roznie z tymi piekarnikami wyglada ta temperatura.
3) trzy-czwarte ciasta rozlozyc na foremce ( moze byc okragla od tortownicy) , boki rowniez na wysokosc okolo 1 cm. Posmarowac dzemem, nastepnie z reszty ciasta utworzyc waleczki i ulozyc je na owym dzemie, tworzac kratke. Mozna zrobic inaczej – na ciescie bezposrednio utworzyc kratke z reszty ciasta i wypelnic wglebienia dzemem. Cos mi sie zdaje, ze w orginale tak wlasnie jest.
4) Piec 30 min. Podawac cieple lub zimne
I to by bylo na tyle
Rezultat : Miodzio! jak mawia Livia
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin