Forum Suszone Żaby Strona Główna Suszone Żaby
Forum dla tych którzy chcą, rzucają albo rzucili palenie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

tulipan Betki:))

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Suszone Żaby Strona Główna -> Kulinaria :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika
ŻABKA



Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Nie 17:50, 11 Lut 2007    Temat postu: tulipan Betki:))

Składniki:
6 jaj
kostka margaryny ( np. Kasia)
1,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki oliwy lub oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
1 kisiel wiśniowy
2 łyżki suchego maku
2 płaskie łyżki kakao
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać:żółtka, mąkę z proszkiem,oliwę,cukier waniliowy i pianę z ubitych białek. Podzielić ciasto na 4 części i dodać:
do części I- ( suchy)budyń
do częsci II (suchy)kisiel
do części III kakao
do części IV suchy( niezmielony) mak
Ciasto piec w waskiej foremce babkowej. Układać warstwami - kolejność obojętna. Piec około 50 minut w temp. 170 stopni
Smacznego!!!!!!!
Autor: Betka (2007-02-10 21:27:2Cool
-----
Zapomniałam o bardzo ważnej rzeczy!!!!!!!!!!
Przed wlożeniem do pieca trzeba surowe ciasto "przeciąć " nożem- środkiem wzdłuż foremki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Suszone Żaby Strona Główna -> Kulinaria :) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin